MAKEN – Projectinitiator Glory Hole ‘Likkers gezocht!’ (LHBT)

Opgegroeid in een huis vol markante figuren die gezamenlijk de waarde ‘liefde is alles’ uitdroegen, ben ik me van jongs af aan al bewust van de kracht van ‘het houden van’.

Of zoals Dante in zijn Goddelijke Komedie zei Amor, ch’a nullo amato amar perdona (‘De Liefde, die niemand waarvan gehouden wordt bespaart lief te hebben’). 

All you need is love, zoals The Beatles vol overgave zongen of beter nog: Make Love, Not War, zoals een van hen solo predikte. En het is juist het laatste dat me enerzijds al jong op de barricades heeft geplaatst om begrip te creëren voor diezelfde liefde in de LHBT-gemeenschap (Lesbisch, Homo, Bi- en Transgender) en anderzijds om de taboes bespreekbaar te maken rondom een van de meest natuurlijke elementen rondom ons mens zijn: seks.

Want zeg nou zelf: we doen het allemaal, we genieten er als het goed is ook nog van (en zo niet, dan wordt et de hoogste tijd), toch blijft het erover praten, geinen, lachen en discussiëren nog een taboe. En dat is zo onnodig.

Vandaar dat ik in samenwerking met mijn lieve zus en broer en hun ijssalon Roberto Gelato aanhaak bij het Midzomergrachtfestival met ons concept: ‘Likkers Gezocht’. Op donderdagavond 18 Juni 2015 zullen we toevallige en bevallige passanten verrassen met onze interpretatie van een Glory Hole: een speelse sollicitatie geheel in lijn met de ondeugendheden die het leven zo leuk maken.

Wil je weten wat er precies gebeurd is? Kijk dan dit verslag van Meisje Met de Microfoon.